Nieuwe app legt sekstoestemming vast.

In navolging van Zweden, waar onlangs bekend werd gemaakt dat er door beide partijen nadrukkelijke toestemming voor seks moet worden gegeven, komt een Nederlandse softwareontwikkelaar met een speciale app die dat wat vergemakkelijkt. Met de LegalFling is de duimafdruk van twee mensen nodig voordat alle kleren uit kunnen. Met deze app is dat een koud kunstje, zegt de ontwikkelaar van de applicatie in een persbericht. „Iemand vragen een contract te tekenen voordat hij/zij met je naar bed gaat, is natuurlijk absurd. Nu is een simpele swipe genoeg om toestemming te geven voor de fling”, laat CEO Rick Schmitz weten.

Hoe werkt LegalFling? Via de app sturen de partners elkaar een verzoek om toestemming te geven voor seksueel contact. Het verzoek registreert ook de do’s en don’ts van de voorgestelde seksuele activiteit. Beide partners kunnen het verzoek accepteren of weigeren. Daarmee geven ze wel of geen toestemming om elkaar seksueel te benaderen. De toestemming kan op ieder moment weer worden ingetrokken, maar voor de tussenliggende periode heeft de toestemming dan wel bestaan. De app biedt ook extra clausules, onder andere een verbod op het delen van foto’s en video’s. Deze clausules blijven in stand ook na afloop van het contract. Op die manier ben je ook na je relatie nog beschermd tegen het delen van gevoelige camerabeelden. Daarvoor biedt LegalFling een boeteclausule die gebruikt kan worden in de rechtszaal, wanneer de afspraak is geschonden.

De LegalThingsOne stichting heeft de website om de gratis app te downloaden inmiddels gelanceerd. De app wordt beschikbaar voor iOS en Android. Voor meer informatie kunt u terecht op legalfling.io. Nu maar hopen dat beide partijen een smartphone hebben.