Twitter maakt het gemakkelijker voor bedrijven om chatbots in te zetten

Twitter gaat het versturen van geautomatiseerde reacties door bots vergemakkelijken. Bedrijven kunnen hier aanspraak op maken, en krijgen dan een limiet van vijf reacties per DM, per 24 uur, voor elke reactie die er ontvangen wordt. De nieuwe regels zijn doorgevoerd in de api voor Twitter en deze kent nu een zogenaamde adaptive rate limit, wat betekent dat de hoeveelheid geautomatiseerde reacties die chatbots van bedrijven mogen versturen, afhangt van het aantal reacties dat zij ontvangen, zo legt de sociale-netwerksite uit op zijn blog.

Twitter heeft een limiet ingesteld op het aantal reacties dat per DM verstuurd mag worden om te voorkomen dat gebruikers overspoeld worden door bijvoorbeeld spamberichten die door bots worden verstuurd. Het verhindert echter ook dat bedrijven kunnen reageren als zij veel reacties tegelijkertijd krijgen van gebruikers.

Daarom heeft Twitter de limiet dus flexibel gemaakt en mogen er voor elke ontvangen reactie, er vijf worden teruggestuurd binnen een tijdsperiode van 24 uur. Als de gebruiker een reactie terugstuurt, wordt deze limiet weer gereset. Ontwikkelaars die van de nieuwe mogelijkheden gebruik willen maken, moeten dit nog wel zelf doorvoeren. In zijn blogpost heeft Twitter een uitleg geplaatst.